Kokoskaka

gi-kakor

En saftig och kaka med len smak av kokos. 


INGREDIENSER:

4 ägg
2 dl kokosmjöl
1 dl kokosflingor
1 dl sukrin
1 tsk vaniljpulver (inte vaniljsocker)
50 g smör
1 dl grädde
citron, skal och saft

Smörj en form, antingen en pajform eller en form med avtagbar kant.
Vispa ägg med sukrin.
I en annan skål blandar du kokosmjölet med vanilj- och bakpulvret.
Smält smöret.
Riv lite av citronskalet, var noga med att citronen är tvättad.
Riv endast det allra yttersta skalet, då det vita skalet under den yttersta gula delen, är bitter och inte god att ha med.
Pressa ur citronsaften.
Blanda ner mjölblandningen, i äggsmeten.
Häll över det smälta smöret, citronskal citronsaft och grädden.
Häll smeten i formen. Häll kokosflingorna på kakan.

Grädda i 175 grader i 25 min. 

LYCKA TILL!


Tillbaka till första sidan >>